Снимка: БулфотоЗапочна общото събрание на прокурорите, което трябва да избере член

...
Снимка: БулфотоЗапочна общото събрание на прокурорите, което трябва да избере член
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата отново трябва да отстоява независимостта си

Снимка: Булфото

Започна общото заседание на прокурорите, което би трябвало да избере член на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, написа обстоятелства.бг.

Кандидатът е Евгени Иванов, който е военно-апелативен прокурор в София и ръководител на Асоциацията на прокурорите. 1531 прокурори имат право да вземат участие в избора. Той ще се организира тази събота, когато е чуването на претендента и идната, когато ще бъде същинското гласоподаване.

До избора на нов член на Висш съдебен съвет се стигна, откакто Даниела Машева напусна кадровия орган и стана зам.-главен прокурор. Кандидатът в процедурата е един - Евгени Иванов Иванов - прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

" Изборът е от значително значение в миг, в който прокуратурата на Република България още веднъж би трябвало да отстоява своята самостоятелност - и то не с оглед ползите на прокуратурата и обособените прокурори, а с оглед ползите на българските жители и общество ", сподели основният прокурор Иван Гешев при започване на процедурата за избор на нов член на Висш съдебен съвет от квотата на прокуратурата. Гешев съобщи, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните ползи.

Главният прокурор изрази вяра през днешния ден всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от претендента за член на Висш съдебен съвет Евгени Иванов. Гешев написа и в туитър, че " Днес се организира Общо заседание на Прокуратура на Република България за избор на член на Висш съдебен съвет от квотата на прокурорите. Изборът е от значително значение в миг, в който Прокуратурата би трябвало да отстоява своята самостоятелност в полза на българските жители. Желая ползотворна работа на сътрудниците! ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР